Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 1 uur 47 min geleden

ASN Bank verhoogt bouwdepot voor verduurzaming woning

9 uur 17 min geleden
ASN Bank, onderdeel van de Volksbank, verhoogt het maximum bedrag van ASN Duurzaam Wonen van €15.000 naar €30.000. Hiermee wil de bank de financiële drempels verder verlagen om het verduurzamen van de woning voor huiseigenaren toegankelijk te maken.

Merin verhuurt circa 400 m2 aan Spicalaan in Hoofddorp

10 uur 30 min geleden
Teleplan International gaat kantoorruimte huren aan de Spicalaan 1-59 in Hoofddorp. Het boetiekkantoor Spica is onlangs volledig verbouwd en daarbij ook uitgerust met het flexibele kantorenconcept Smart Office.

Channable huurt circa 3.000 m2 kantoorruimte in Utrecht

10 uur 46 min geleden
Vanwege de aanhoudende groei, huurt Channable circa 3.027 m² kantoorruimte aan de Kromme Nieuwegracht 66-70 in Utrecht. Voordat het bedrijf haar intrek neemt, wordt het kantoorgebouw op dit moment grootschalig verbouwd.

Smartvatten en MAIN Energie gaan samenwerking aan

11 uur 38 min geleden
Smartvatten en MAIN Energie, voorlopers in de industrie op het gebied van water- en energiebemetering, gaan samenwerken om water en energiedata inzichtelijk te maken op één platform. Wat zijn de voordelen voor vastgoedeigenaren? Een bijdrage van MAIN Energie. 

Philadelphia huurt ruimte bij Woonforte in Alphen aan den Rijn

11 uur 42 min geleden
Philadelphia en Woonforte hebben een huurovereenkomst ondertekend voor Polluxstraat 3 in Alphen aan den Rijn. Hier gaat Philadelphia dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking aanbieden.

Martin Rouw aan de slag bij Savills 

11 uur 49 min geleden
Per 1 augustus gaat Martin Rouw het Property Management team bij Savills versterken. Hij is gespecialiseerd in technisch management van portefeuilles bestaande uit logistiek vastgoed.

Voormalige HBS Meppel nieuw leven ingeblazen als wooncomplex

11 uur 53 min geleden
De voormalige Rijks Hogere Burgerschool, gelegen aan het Zuideinde in Meppel, wordt verbouwd. Na bijna anderhalve eeuw dienst te hebben gedaan als schoolterrein, wordt het gebied rondom de voormalige HBS getransformeerd naar een park met 40 woningen.

Zomers weekend zorgt voor lichte daling winkelstraatdrukte

13 uur 51 min geleden
Waar de drukte in de Nederlandse winkelstraten twee weken terug nog toenam met 5,1%, is er nu een lichte daling van 1,9%. Toch zijn er lokaal veel verschillen en vooral in de grote steden wordt het weer drukker, meldt Bureau RMC. 

Warmtecoalitie tegen kabinet: 'Kies niet voor one-size-fits-all oplossing'

14 uur 42 sec geleden
De Warmtecoalitie heeft gereageerd op de Wet Collectieve Warmtevoorziening die nu ter consultatie is aangeboden. De coalitie is nog niet tevreden over de voorgestelde wet over de warmtenetten roept het kabinet nogmaals op: kies in de warmtemarkt niet voor een one-size-fits-all oplossing.

ABN Amro: 'Leisure sector hangt in de touwen, herstel verloopt traag'

14 uur 40 min geleden
De leisuresector zal naar verwachting in 2020 met 40 procent krimpen en volgend jaar nog niet terugkeren naar het niveau van voor de pandemie. Fastfood, vakantieparken en tot zekere hoogte ook campings komen redelijk door de crisis, vanwege het toegenomen binnenlandse toerisme. Het sterk gedaalde internationale toerisme en zakelijk verkeer is vooral voor hotels en de reisbranche een aderlating, aldus ABN Amro. 

Whitewood en Office Improvers slaan handen ineen voor Herculesplein

15 uur 10 min geleden
Whitewood en Office Improvers sluiten langjarige overeenkomst voor de exploitatie van de begane grond van het 30.000m2 grote kantoorpand aan het Herculesplein 2-102 te Utrecht. In september 2020 zal de gehele begane grond van het pand een transformatie hebben ondergaan en geopend worden voor zowel huurders als bezoekers van buitenaf.

Verduurzaming van 152 woningen in Zoetermeer op de planning

15 uur 35 min geleden
In opdracht van Vidomes start Heembouw in september 2020 met de verduurzaming van 152 seniorenappartementen aan de Petuniatuin in de wijk Seghwaert in Zoetermeer. De woningen worden niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd naar een energielabel A. 

PostNL ziet resultaten stijgen, investeert €150 miljoen in sorteercentra

15 uur 47 min geleden
Vanwege de coronacrisis en het veranderde gedrag van consumenten heeft PostNL een hogere omzet en winst gehaald in het tweede kwartaal. Er werden veel meer pakketten verstuurd en daarom zag de pakkettendivisie de winst maar liefst met bijna een kwart stijgen naar €516 miljoen. 

Hercuton verkoopt nieuw distributiecentrum aan Garbe

16 uur 5 min geleden
Het moderne distributiecentrum wordt gebouwd op het bedrijventerrein Stichtse Kant in Almere. Bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw is onlangs gestart met de realisatie van het nieuwe distributiecentrum welke medio 2021 zal worden opgeleverd.

Neem nu al een kijkje bij Floriade Expo 2022

16 uur 15 min geleden
In 2022 gaat de Floriade Expo officieel van start, maar voordat het zover is kan iedereen alvast een kijkje nemen op het Floriadeterrein dat volop in aanbouw is. Bezoekers krijgen tot en met 1 november de kans om sneak preview te krijgen van wat de wereldtuinbouwtentoonstelling allemaal in petto heeft op het 60 hectare grote terrein. 

Waar moet je op letten bij vastgoedcrowdfunding?

16 uur 46 min geleden
Crowdfunding voor vastgoed heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat steeds meer beleggers toegang krijgen tot een interessante beleggingsmarkt. Maar waar moet je allemaal op letten bij deze vorm van financiering? 

Ontdek de universele IoT-sensor van Liftinsight

16 uur 46 min geleden
Slimme universele IoT-sensoren maken vastgoed rendabel. Ontdek hoe liften kunnen bijdragen aan de waardevermeerdering van je vastgoed. Liftinsight is de eerste speler die een universele IoT-oplossing heeft die zorgt voor hogere uptime van de lift, substantiële kostenbesparing en verlaging van milieulasten tegen een betaalbaar tarief

Augustus in het teken van hotelvastgoed en leisure

17 uur 6 min geleden
De start van een nieuwe maand betekent ook een nieuw thema. Dit keer staan er twee thema's centraal in augustus bij Vastgoedjournaal: hotelvastgoed en leisure. De hele maand zullen we de themacorner rechtsboven op de homepage worden gevuld met nieuws- en achtergrondverhalen over dit onderwerp. 

Makelaars over hun stad: Maastricht

17 uur 26 min geleden
Vastgoedjournaal sprak met een aantal makelaars uit de grote en middelgrote steden. Vandaag staat de regio Maastricht centraal. Hoe gaat het met de vastgoedmarkt in de hoofdstad van Limburg? Wij vroegen het aan Pieter Brouwers, werkzaam bij Boek & Offermans Makelaars.

WDP: 'We kunnen nog flink verder groeien in Nederland'

vr, 31/07/2020 - 07:00
Beursgenoteerd logistiek vastgoedfonds WDP heeft mooie halfjaarcijfers kunnen melden: een winstgroei van 15%, de ontwikkelpijplijn is goed gevuld en de bezettingsgraad is stabiel. Maar CEO Joost Uwents blijft voorzichtig. Hij vertelt tegen VJ: “We willen niet te hard van de toren blazen, er komt nog een zware economische periode aan.”