Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 2 uur 24 min geleden

Deze institutionele belegger boekt in half jaar 10% rendement op €27 miljard aan vastgoed

10 uur 20 min geleden
Megabelegger Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW) heeft een prima halfjaar gedraaid. Het wist €25 miljard voor haar deelnemers te verdienen. Dat is zo'n €139 miljoen per dag. Op de vastgoedbeleggingen (privaat en beursgenoteerd) verdiende het pensioenfonds zo'n €2,7 miljard.

‘Woondeals minister goede stap voorwaarts maar niet voldoende’

12 uur 25 min geleden
De vereniging van projectontwikkelaars, Neprom, luidt de noodklok over het feit dat er door een tekort aan arbeidskrachten én een tekort aan beschikbare bouwlocaties steeds minder woningen kunnen worden gebouwd. VJ sprak hierover met Neprom-directeur Jan Fokkema.

Deze beleggers ontvingen in 15 jaar €55.000 op hun investering van €25.000

14 uur 4 min geleden
Beleggen in vastgoedcv's is risicovol maar sommige aanbieders wisten voor hun beleggers een hoog rendement uit te slepen. Het gaat om Haerzathe Investments uit Oldenzaal die onlangs het vastgoedbeleggingsfonds Haerzathe Investments I C.V uit 2004 beëindigde.

Atlasgebouw van de TU Eindhoven is 's werelds meest duurzame onderwijsgebouw

14 uur 20 min geleden
Het net gerenoveerde Atlasgebouw (44.000 m2) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) leverde eerder al de klassering op voor het meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld met Breeam Outstanding maar voert nu de wereldranglijst aan.

Atlasgebouw van de TU Eindhoven is 's werelds duurzaamste onderwijsgebouw

14 uur 20 min geleden
Het net gerenoveerde Atlasgebouw (44.000 m2) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) leverde eerder al de klassering op voor het meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld met Breeam Outstanding maar voert nu de wereldranglijst aan.

Remco Kroeze door CBRE benoemd tot Managing Director Nederland

14 uur 32 min geleden
CBRE Global Workplace Solutions (GWS) heeft Remco Kroeze benoemd tot Managing Director voor Nederland. De nieuwe functie sluit aan bij de organisatiestructuur van CBRE GWS EMEA, waarbij ieder land wordt aangestuurd door een Managing Director.

Rijksvastgoedbedrijf trekt BAM aan voor grootschalige renovatie De Appelaar

14 uur 42 min geleden
BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest renoveert in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het gebouw ‘De Appelaar’ in het centrum van Haarlem. Het gaat om 4.300 m2.

Teveel bos? Hier komt ‘s werelds hoogste houten woontoren te staan

15 uur 9 min geleden
Architectenbureau Perkins + Will heeft voor ontwikkelaar Delta Land Development het ontwerp onthuld voor 's werelds hoogste houten wolkenkrabber van 31.500 m2 in het Canadese Vancouver. Maar dit record zal na enkele jaren weer sneuvelen. En in Nederland?

Kadans Science Partner koopt Kessler Park van Shell in Rijswijk

15 uur 35 min geleden
Shell Global Solutions International en Kadans Science Partner hebben een koopovereenkomst getekend voor het Kessler Park in de Plaspoelpolder in Rijswijk. In totaal gaat het om 63.000 m2 aan kantoor- en onderzoeksruimten.

ALT Technologies verlengt huurovereenkomst 6.000 m2

15 uur 52 min geleden
Onlangs heeft ALT Technologies haar huurovereenkomst langjarig verlengd in het bedrijfscomplex aan de ST.-Laurensdreef 40 te Utrecht. Binnenkort zal gestart worden met de renovatie van het bedrijfscomplex.

Deel RAI Amsterdam vergroot en gerenoveerd

15 uur 58 min geleden
Hal 5 van congrescentrum RAI Amsterdam, grenzend aan de Europahal, wordt vergroot en gerenoveerd. De bouw van de uitbreiding is inmiddels begonnen en begin 2020 zal de nieuwe hal klaar zijn voor de eerste beurs – en congresgangers.

2.700 m2 verhuurd en verkocht in Twente en Achterhoek

16 uur 17 min geleden
De afgelopen weken heeft Uniek Bedrijfsmakelaars weer een flink aantal transacties begeleid. In totaal is er meer dan 2.700 m2 verhuurd en verkocht in de Achterhoek en Twente. Lees verder voor een overzicht van de transactie- en verhuurprijzen.

Bedrijfscomplex van 15.000 m2 aan meubelstoffenfabrikant opgeleverd

16 uur 31 min geleden
Op industrieterrein Tradepark 58 in Tilburg realiseerde Heembouw de nieuwe locatie van Textaafoam. Het bedrijfspand is opgeleverd en inmiddels ook al in gebruik genomen.

Provincie Zuid-Holland huurt tijdelijk 5.000 m2 in Ypsilon Park

16 uur 40 min geleden
De Provincie Zuid-Holland heeft tijdelijk ca 5.000 m² kantoorruimte gehuurd in het ‘Ypsilon Park’, aan de Floris Grijpstraat 2 te Den Haag. De kantoorruimte gaat tijdens de verbouwing van een deel van het Provinciehuis onderdak bieden aan ongeveer 350 provincieambtenaren.

Nieuwe start-up laat makelaars meedingen naar te verkopen huizen

16 uur 47 min geleden
Een opmerkelijk initiatief: vanaf 1 augustus begint de uitrol van ‘Mijn Verkoopmakelaar’ in Rotterdam. Wie een huis te verkopen heeft, kan via deze start-up online verschillende makelaars benaderen en daaruit een keuze maken. Al 251 makelaars doen mee. Bij gebleken succes wordt het ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht uitgerold.

Poort6 verkoopt deel woningportefeuille aan Accresco

17 uur 2 min geleden
Accresco Vastgoed heeft 148 grotendeels vrije sector woningen en commerciële ruimten van woningcorporatie Poort6 gekocht. De reden voor de verkoop is dat de Gorinchemse sociale huisvester zich wil richten op haar primaire doelgroep.

Toon de Koning treed toe tot directie Certitudo Development Group

17 uur 10 min geleden
Met ingang van 1 augustus treedt Toon de Koning toe tot de directie van Certitudo Development Group in ’s-Hertogenbosch. Hij wordt binnen het bedrijf mede verantwoordelijk voor de projectontwikkeling.

Twee nieuwe aanstellingen bij Arcuris Almere

17 uur 34 min geleden
Twee nieuwe teamleden voor Arcuris bedrijfshuisvesting in Almere. Met de komst van Michiel van den Eerenbeemt (links) heeft het bedrijf zich versterkt met een senior adviseur en Alexander Koster is begonnen als junior adviseur.

Woningen buiten Randstad nog niet bekomen van huizencrisis van 2008

ma, 22/07/2019 - 10:32
De prijsstijging op de woningmarkt lijkt te stabiliseren na jaren van flinke groei sinds de huizencrisis in 2008, maar herstel vond vooral plaats in de Randstad. Daarbuiten zijn de prijzen nog niet hersteld van de huizencrisis. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse informatiebedrijf Matrixian Group.

School moet plaatsmaken voor woningbouw in Leiden

ma, 22/07/2019 - 10:31
Het MBO Rijnland heeft een overeenstemming bereikt over de verkoop van het voormalig schoolgebouw aan de Vijf Meilaan 210 in Leiden.