Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 2 uur 36 min geleden

Impact inflatie en oplopende rente op de Nederlandse vastgoedmarkt nog beperkt in begin van 2022

wo, 25/05/2022 - 10:36
Er zijn op dit moment  twee ontwikkelingen die van invloed zijn op de Nederlandse vastgoedmarkt, aldus vastgoedadviseur Savills. Dit zijn de oplopende inflatie en (vrees voor) verder oplopende rente. Het Rusland-Oekraïne conflict heeft daarnaast de oplopende inflatie verder versterkt. Prijzen van elektriciteit, gas en industriële grondstoffen zoals geraffineerde aardolieproducten zijn door dit conflict namelijk aanzienlijk gestegen.

Intimissimi opent vestiging aan de Lijnbaan in Rotterdam

wo, 25/05/2022 - 09:18
Het Italiaanse Intimissimi, onderdeel van Calzedonia Group, heeft een winkel geopend aan de Lijnbaan 85 te Rotterdam. De winkel heeft een totale oppervlakte van ca. 273 m² verdeeld over de begane grond, entresol en 1e verdieping.

Bouwinvest verkoopt twee winkelcentra in Zwolle en Lelystad

wo, 25/05/2022 - 08:26
Het Bouwinvest Retail Fund heeft twee winkelcentra, Het Eiland Zwolle en De Promesse Lelystad, verkocht aan een particuliere belegger.

Fijn Wonen breidt circulaire pop-up wijk op Suikerterrein uit met woontoren

wo, 25/05/2022 - 07:30
Op het Suikerterrein in Groningen wordt na de bouwvak gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor de assemblage van een toren uit het Fijn Wonen-assortiment. Het betreft een toren van 7 lagen en is de eerste hoogbouwtoren die in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen wordt geproduceerd. Daarmee is het project een primeur voor Fijn Wonen.

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en juridische gevolgen voor aanneemovereenkomsten

wo, 25/05/2022 - 07:05
De nieuwe Omgevingswet heeft diverse gevolgen voor te sluiten aanneemovereenkomsten. Advocaat Asmara Kalter van act Fort Advocaten licht het toe.

Urban Industrial koopt twee bedrijfsruimten

wo, 25/05/2022 - 06:04
Urban Industrial heeft onlangs twee bedrijfscomplexen gekocht van Synvest. De locaties in Sassenheim en Zwolle hebben in totaal ruim 6.100 m².  

BPD wil landgoed De Wellen transformeren naar woonlandschap met 270 woningen

wo, 25/05/2022 - 05:53
GGNet en BPD hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Ook heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers een deel gekocht en zullen de overige 7 hectare op een later moment te koop aangeboden worden. Lees meer over de plannen. 

Ligt er logistieke leegstand op de loer?

wo, 25/05/2022 - 05:26
Vermogensbeheerder DWS gaat in het nieuwste rapport in op drie riscio's waar vastgoedbeleggers in de logistieke markt rekening mee moeten houden. Want ondanks de uitzonderlijke groei de afgelopen jaren verwacht DWS ook een afname in de vraag naar dit type vastgoed. 

Waarom zou je vastgoed zelf kopen als je ook erin kunt investeren?

wo, 25/05/2022 - 05:24
Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar er is een groot verschil tussen het kopen van vastgoed en het investeren in vastgoed. Het kopen en onderhouden van vastgoed is veelomvattender en heeft veel meer weg van het runnen van een bedrijf. Het is natuurlijk begrijpelijk dat beleggers proberen het hoogste mogelijke rendement te maken dat past bij hun risicoprofiel. Direct zelf kopen en uitbaten van vastgoed spaart uiteraard kosten, maar is het de beste manier om je geld en tijd te besteden?

Intospace haalt €301 miljoen op bij Allianz en ABN AMRO

wo, 25/05/2022 - 04:28
Intospace heeft €301 miljoen aan herfinanciering toegekend gekregen door Allianz Real Estate en ABN AMRO. Het gaat daarbij deels om een zogeheten Green Loan, een financieringsinstrument dat uitsluitend wordt gebruikt voor duurzame projecten. 

Flitsbezorgers: tegenhouden of omarmen?

wo, 25/05/2022 - 04:27
Er is een beeld ontstaan dat de aanwezigheid van flitsbezorgers een ramp zijn voor de buurt. Minder aandacht is er voor de andere kant van het verhaal: de eventuele leegstand die een flitsbezorger invult, de vastgoedeigenaar die de huurinkomsten gebruikt als pensioenvoorziening en dat ze in een consumentenbehoefte voorzien. 

Nieuw webinar: technologische oplossingen die het verhuurproces kunnen optimaliseren

wo, 25/05/2022 - 04:21
Op donderdag 23 juni organiseert VJ in samenwerking met Housing Anywhere een webinar die vooral interessant is voor woningverhuurders en - beheerders. Er wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden om het verhuurproces te versnellen en te optimaliseren waardoor de kans toeneemt dat u de meest geschikte huurder selecteert voor de woning. 

Conceptwoningen vormen belangrijk deel van herstructurering van Palenstein in Zoetermeer

wo, 25/05/2022 - 03:59
In Tuyn van Palensteyn in Zoetermeer worden de eerste conceptappartementen van de Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM gerealiseerd. De bouw van de 119 woningen is onlangs officieel van start gegaan. Lees meer over deze ontwikkeling.

Van monumentaal kantoor naar wonen in een prachtige omgeving

wo, 25/05/2022 - 03:20
We staan voor grote uitdagingen in Nederland. Een tekort aan geschikte woningen, de stikstofcrisis en een enorme verduurzamingsopgave zorgen ervoor dat Nederland de komende jaren stevig verbouwd moet worden. Vaak gaat het om verduurzamen van een kantoor of woningen, de transformatie van een winkel of van zorgvastgoed of het revitaliseren van hele gebieden.

Opinie: 'Beoordeel nieuwe initiatieven eerst op kwaliteit en kijk dan pas naar aantallen'

wo, 25/05/2022 - 03:04
Daniël Depenbrock is woningmarktadviseur bij KAW. Hij schreef het volgende opiniestuk over het tegenhouden van bouwplannen door 'over-voorzichtigheid' en door te veel en te vaak cijfers gestuurd denken door verschillende beleidsmakers. 

Halmar Projectontwikkeling & Heilijgers tekenen overeenkomst voor 60 woningen in Zaandam

wo, 25/05/2022 - 03:03
Halmar Projectontwikkeling en Heilijgers hebben een overeenkomst gesloten voor het project “Wonen in het Hazenleger” welke de realisatie van 42 huurappartementen en 18 grondgebonden koopwoningen omvat in het centrum van Zaandam. Het is de locatie van de voormalige Ford-garage aan de Zeemansstraat en Vinkenstraat.

Datadriven vastgoedbeheer: de snelste weg naar een nieuwe huurder of koper voor je bedrijfspand

wo, 25/05/2022 - 03:00
Welke bedrijven zijn op welk adres ingeschreven en sinds wanneer? Tot welke datum lopen de huurcontracten? Zijn er bedrijven die door een fusie of overname uit hun jasje groeien en hebben zij een nieuw bedrijfspand nodig?  De antwoorden achterhaal je eenvoudig met datadriven vastgoedbeheer.

Mark Siezen volgt Dick van Hal op als CEO van Bouwinvest

wo, 25/05/2022 - 02:35
Bij Bouwinvest volgt Mark Siezen per 1 september Dick van Hal op als CEO. Van Hal (1958) gaf veertien jaar succesvol leiding aan Bouwinvest, na een carrière als bestuurder en investment manager bij verschillende financiële instellingen.

Top vacature: Bedrijfsmakelaar bij Thoma Post Makelaars

di, 24/05/2022 - 10:50
Thoma Post Makelaars is op zoek naar een ervaren bedrijsmakelaar voor de bedrijfsmaakelaardij in de Stedendriehoek. Ben je pro-actief, creatief en heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring? Lees dan snel verder!

DC Vastgoed realiseert Jumbo supermarkt en appartementen in Enschede

di, 24/05/2022 - 08:42
 DC Vastgoed realiseert Jumbo supermarkt en appartementen aan de Wethouder Nijhuisstraat te Enschede De winkelstructuur in het centrum van de Enschedese wijk Stadsveld was van oudsher niet optimaal.