Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 2 uur 31 min geleden

AM geselecteerd om spoorzone Zwolle met 850 woningen te ontwikkelen

5 uur 50 min geleden
Gebiedsontwikkelaar AM is door NS en gemeente Zwolle geselecteerd om het voormalige bedrijventerrein bij het NS station in Zwolle te ontwikkelen tot een innovatiedistrict. Er komen zo'n 850 woningen met daarbij 26.500 m2 aan commerciële ruimte. 

Staedion neemt 600 woningen in Den Haag over van Omnia Wonen

6 uur 15 min geleden
Woningcorporatie Staedion neemt 607 woningen, twee bedrijfspanden en zeven parkeerplaatsen in Den Haag over van Omnia Wonen. 

Bod op Amerikaanse warenhuisketen Macy's fors lager dan waarde vastgoedportefeuille

6 uur 51 min geleden
Twee Amerikaanse hedge fondsen, waaronder het in vastgoed gespecialiseerde Arkhouse Management, willen het Amerikaanse warenhuis Macy's voor 5,8 miljard dollar van de beurs halen. Macy's heeft een vastgoedportefeuille die geschat wordt op 8,5 miljard dollar.

Havenbedrijf Rotterdam kiest MVGM als beheerder van vastgoedportefeuille

7 uur 2 min geleden
MVGM Property & Asset Management heeft een langdurige overeenkomst getekend voor het beheer van de vastgoedportefeuille van Havenbedrijf Rotterdam.

Kees de Boekhouder huurt kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw van Jamestown

7 uur 16 min geleden
Het bedrijf Kees de Boekhouder huurt langjarig 414 vierkante meter aan kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw (GHG) in Rotterdam. Vastgoedbedrijf Jamestown is eigenaar van het gebouw.

AFM legt N.V. Bever Holding boete op van vijf miljoen euro

9 uur 13 min geleden
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten om het beursgenoteerde vastgoedbedrijf N.V. Bever Holding twee bestuurlijke boetes op te leggen van twee miljoen en drie miljoen euro. De boetes zijn opgelegd omdat Bever Holding heeft nagelaten om voorwetenschap tijdig openbaar te maken en omdat zij zich schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van onjuiste informatie.  

Rotterdam onderzoekt mogelijke fraude bij dienst Stadsontwikkeling

9 uur 24 min geleden
De gemeentesecretaris van Rotterdam heeft opdracht gegeven voor een integriteitsonderzoek bij de dienst Stadsontwikkeling. Aanleiding is een publicatie van NRC over fraude binnen die afdeling. 

Toshiba centraliseert op Prologis Park Almere en huurt 7.000 m2

9 uur 32 min geleden
Toshiba Global Commerce Solutions (Toshiba) heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 7.000 m2 op Prologis Park Almere.

'Definitieve voorkeurslocatie erotisch centrum lijkt Amsterdam-Zuid te worden'

9 uur 33 min geleden
Politiek verslaggever van het Parool, David Hielkema, meldt in zijn column 'Republiek Amsterdam' dat de kans groot is dat burgemeester Halsema binnen twee weken de definitieve locatie van het nieuwe erotisch centrum bekend zal maken en noemt hierbij Amsterdam-Zuid als grootste kanshebber. 

Gemstone koopt volledig verhuurd bedrijfspand in Varsseveld

10 uur 21 min geleden
Gemstone heeft haar portefeuille uitgebreid door de aankoop van een vastgoedbelegging aan de Lireweg in Varsseveld. Het betreft een productie- en distributielocatie van in totaal 21.000 m2 en is volledig verhuurd aan 247 Tailorsteel.

Door wanbeleid van de overheid liggen er miljarden voor het oprapen in asielopvang

11 uur 3 min geleden
VJ Commentaar: Door internationale afspraken ruim te interpreteren gebruikt het kabinet budget dat is bedoeld voor ontwikkelingssamenwerking, structureel voor opvang van eerstejaars asielzoekers. In plaats van duurzaam te investeren wordt er liever geld over de balk gesmeten. Ondernemers, tel uit je winst.

Meerdere partijen geïnteresseerd in moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport

11 uur 42 min geleden
Verschillende partijen hebben zich onlangs bij curator Kees van de Meent gemeld omdat zij interesse hebben in het onlangs failliet verklaarde Sports Unlimited Retail, het bedrijf achter Perry Sport, Aktiesport en Sprinter.

Meubelmerk huurt op Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost

12 uur 22 min geleden
Meubelmerk Area8 heeft kantoor/-showroomruimte van circa 298 m2 gehuurd aan de Cruquiusweg 94 C in Amsterdam Oost. 

Hypo Noe Landesbank financiert portefeuille van Boer Vastgoed Groep

12 uur 58 min geleden
De Oostenrijkste Hypo Noe Landesbank heeft het vastgoedportfolio van Boer Vastgoed Groep in Nederland geherfinancierd. Het gaat om twintig panden in het noordoosten van Nederland.

Van Staaij (ABN Amro): ‘CSRD-richtlijn wordt volgend jaar de nieuwe uitdaging voor de vastgoedsector’

13 uur 33 min geleden
Afgelopen jaar stond in het teken van de rente, maar de vastgoedsector zal in 2024 te maken krijgen met een nieuwe uitdaging: de CSRD. Financieraanvragers doen er goed aan rekening te houden met deze nieuwe richtlijnen, schrijft vastgoedexpert bij ABN Amro Claire van Staaij in deze bijdrage voor VJ. 

Green Deal: Verbruik van hernieuwbare energie sinds 2019 met 4 procent gestegen

13 uur 45 min geleden
Vier jaar geleden werd de Europese Green Deal gepresenteerd. De doelstelling van Nederland is dat 27 procent van het energieverbruik in 2030 uit hernieuwbare bronnen komt, zoals biomassa, zon en wind. Het percentage hernieuwbare energie in Nederland steeg in die vier jaar van 9 naar 15 procent, meldt het CBS.

Karl Storz Endoscopie Nederland huurt in Newton House Utrecht

14 uur 4 min geleden
Karl Storz Endoscopie Nederland huurt 1.100 m2 kantoorruimte in kantorencomplex Newton House in Utrecht. Hiermee is het kantoorgebouw volledig verhuurd.

King Louie huurt in gebouw The Bubble in Amsterdam

14 uur 26 min geleden
King Louie, een internationaal kledingmerk, heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 1.100 m2 kantoorruimte in gebouw The Bubble aan de Pedro Medinalaan 11 in Amsterdam.

Stec Groep: Ruimte voor 28.800 woningen in Zuid-Holland door optoppen

14 uur 30 min geleden
Een woonlaag op bestaande gebouwen plaatsen heeft in Zuid-Holland grote potentie. Uit een rapport van Stec Groep blijkt dat er ruimte is voor ongeveer 28.800 woningen door optoppen.

Partijen ondertekenen aannemingsovereenkomst voor 206 appartementen in Tilburg

vr, 08/12/2023 - 10:22
Hazenberg|TBI, Hoppenbrouwers Techniek, Hepri Vastgoed en Tiwos Tilburgse Woonstichting hebben de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van het project Poort van Stappegoor. Hier komen 206 huurappartementen in verschillende prijsklassen.