Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 2 uur 6 min geleden

Somerset Capital Partners ontwikkelt distributiecentrum in 'S-Heerenberg

13 uur 52 min geleden
Somerset Capital Partners ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum voor NUNNER Logistics. Het totale gebouw bestaat uit circa 27.500 vierkante meter bedrijfshal, 4.400 vierkante meter mezzanine en 1.500 vierkante meter kantoorruimte, en zal volledig door NUNNER Logistics gehuurd worden.

Gebouw Museum Het Valkhof wordt eigendom gemeente

14 uur 27 min geleden
Het gebouw is gekocht voor €4,9 miljoen, de eerste stap om de verbouwing van Museum Het Valkhof in gang te zetten. De gemeente investeert in het gebouw voor de noodzakelijke renovatie zodat het museum zich verder kan ontwikkelen. 

Transformatie Kennispark Twente van bedrijventerrein naar innovatiedistrict

14 uur 30 min geleden
Het college van B&W van gemeente Enschede heeft een plan gepresenteerd om Kennispark Twente van een bedrijventerrein te transformeren naar een innovatiedistrict waar wonen, werken en ontmoeten centraal staan.

OF-US huurt 2.300 m2 kantoorruimte in Enschede

14 uur 39 min geleden
OF-US heeft een langjarig huurcontract afgesloten met Union Street voor de huur van circa 2.300 m² kantoorruimte met 14 parkeerplaatsen in kantoorgebouw De Wolk aan de Piet Heinstraat 12 in Enschede.

Circa 18.600 m2 warehouse en kantoorruimte verhuurd in Tilburg

14 uur 41 min geleden
ID Logistics heeft een huurovereenkomst gesloten voor een distributiecentrum in Tilburg. Het gebouw bestaande uit 17.000 m² warehouse en 1.600 m² kantoorruimte zal 1 juni 2021 worden opgeleverd.

'Eigenaar winkelvastgoed moet invulling pand heroverwegen'

14 uur 49 min geleden
De waarde van winkelvastgoed is sterker onder druk komen te staan sinds de uitbraak van de coronapandemie en online winkelen heeft een vlucht genomen. Dit zorgt op veel locaties voor een dalende vraag naar winkelruimten. Eigenaren van winkelvastgoed moeten daarom heroverwegen wat de beste invulling is van hun vastgoed, betoogt Casper Wolf, sectoranalist bij ABN Amro. 

Bovenverdiepingen oude postkantoor Apeldoorn verkocht

16 uur 3 min geleden
Gemeente Apeldoorn heeft de bovenverdiepingen van het oude postkantoor aan de sociale projectontwikkelaar Steenvlinder verkocht. Deze nieuwe eigenaar gaat er zo'n zeventien ‘kluswoningen’ in bouwen.

Derde woontoren in woonwijk Emmermeer een feit

16 uur 8 min geleden
Aan de Middenhaag in de wijk Emmermeer is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van woontoren Troubadour, naast de woontorens Solo en Sopraan de derde woontoren in dit gebied. Letterlijk een hoog punt, want de woontoren telt elf verdiepingen met in totaal zestig appartementen.

Toekomstbeeld Zaanstad-Noord: 5.000 nieuwbouwwoningen

16 uur 12 min geleden
De komende twintig jaar verandert MAAK.Noord, bestaande uit Krommenie, Assendelft-Noord en Wormerveer. Zo zijn er plannen om 5.000 woningen te realiseren, evenals de bijbehorende voorzieningen zoals scholen, winkels, kinderopvang en huisartsen blijkt uit de conceptvisie. 

Pieter de Wit treedt toe als partner bij BCI

16 uur 17 min geleden
Pieter de Wit is onlangs bij supply chain- en locatie-adviesbureau Buck Consultants International toegetreden als partner. Bij BCI gaat hij zich bezig houden met supply chain strategie-ontwikkeling voor bedrijven in uiteenlopende industrietakken. 

'Huren in Nederlandse steden hoger ondanks de pandemie'

16 uur 22 min geleden
Het rapport van de HousingAnywhere Internationale Huur Index voor het vierde kwartaal van 2020 laat zien dat de huurprijzen in de grote Europese steden, waaronder Amsterdam, opnieuw dalen. Echter de gemiddelde huurprijzen namen in Q4 wel toe in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Stec Groep: 'Coronacrisis remt dynamiek op bedrijventerreinen'

16 uur 28 min geleden
De coronacrisis heeft tot een verminderde locatiedynamiek geleid op bedrijventerreinen in 2020. De dynamiek van bedrijven – gemeten in omvang van alle transacties – ligt in 2020 20% lager dan in 2019. Dit blijkt uit de Database Locatiebeslissingen Nederland van Stec Groep. 

Ontwerp-omgevingsvisie A'dam: meer woningen, banen en groen in 2050

17 uur 27 min geleden
In 30 jaar tijd komen er 150.000 woningen, 200.000 banen en 300.000 bewoners erbij in Amsterdam. Tevens wil de stad vergroenen en leefbaar blijven. Hoe gaat dit precies vormgegeven worden? In de nieuwe vastgestelde ontwerp-omgevingsvisie 2050 geeft Amsterdam antwoord op deze vraag. 

NSI en Amsterdam tekenen voor kantoorontwikkeling Laanderpoort

17 uur 41 min geleden
Beursgenoteerde belegger NSI en de gemeente Amsterdam hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 39.000 m2 kantoorruimte en voorzieningen in Amsterdam-Zuidoost. Het gebouw, naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, wordt ontwikkeld naast het Cedar kantoor van ING. Wie worden de huurders?

Beleggingsobject aangeboden voor €495.000 k.k. in Veenendaal

17 uur 57 min geleden
Het betreft een compleet gerenoveerd object met vijf kamers van in totaal circa 150 m² op de begane grond van een appartementencomplex in het centrum van Veenendaal. 

Geldvoorelkaar.nl wint IEX Gouden Stier Award

18 uur 2 min geleden
Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl is in de prijzen gevallen. Zij hebben de IEX Gouden Stier Award voor Beste Crowdfundingplatform 2020 gewonnen. 

#REBF Daily: Lees alles terug over de laatste beursdag

do, 21/01/2021 - 11:22
De derde en tevens laatste dag van dé online vastgoedbeurs Real Estate & Building Futureproof, oftewel #REBF, zit erop. In één oogopslag zien wat er allemaal vandaag heeft plaatsgevonden? Klik snel verder om #REBF Daily te lezen!

#REBF: De toekomst van duurzaam bouwen

do, 21/01/2021 - 11:17
Tijdens de allerlaatste paneldiscussie gingen Pablo van der Lugt (Green Matters), Jan Willem van de Groep en Mantijn van Leeuwen (NIBE), Ruben Zonnevijle (DGBC) onder leiding van Norbert Schotte (VORM) in gesprek over de toekomst van biobased bouwen.

Accountantsbureau huurt tijdelijk kantoorruimte bij Succeed Eindhoven

do, 21/01/2021 - 09:27
Succeed offices heeft een tijdelijke huurovereenkomst gesloten met Govers Accountants & Adviseurs voor 1.322 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping van Stadhuisplein 10 te Eindhoven. In mei zal het bedrijf weer terugkeren naar de eigen, gerenoveerde vestiging.

Spring Real Estate breidt team uit met Lara Jenner

do, 21/01/2021 - 09:07
Lara Jenner is de nieuwe assistant agency Amsterdam bij Spring Real Estate. Ze houdt zich dagelijks bezig met taken zoals agendabeheer van het team en de partner, telefonisch contact en dossiervoorbereiding.