Tel:  (+31)020-2442531 (informatielijn)

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 35 min 35 sec geleden

Weer een winkelketen onderuit: CoolCat vraagt faillissement aan

4 uur 30 min geleden
Tiener- en kindermodebedrijf CoolCat gaat morgen haar faillissement aanvragen voor de Nederlandse tak. CoolCat, onderdeel van het retailimperium van Roland Kahn, heeft 80 winkels in Nederland, waar 1180 mensen werken. Het bedrijf maakt al sinds 2015 verlies.

Eurorijn International huurt circa 18.000 m2 in Bergen op Zoom

5 uur 48 min geleden
Het complex bestaat uit een drietal aaneengeschakelde logistieke bedrijfsruimten en is gelegen op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. Door faillissement van vorige huurder, Nijpels Meubelen, is het object begin dit jaar voor de verhuur beschikbaar gekomen.

UPDATE Nederland telt meer dan 110 flexkantoor/coworking formules

7 uur 45 min geleden
Op basis van de meest actuele telling telt ons land nu 111 flexkantoor/coworking formules (peildatum 18 maart 2019). Dat komt neer op circa 672 locaties verspreid over Nederland. Klik verder voor de complete lijst.

Zadelhoff verstrekt €45 miljoen voor doorstart Slotervaartziekenhuis

8 uur 11 min geleden
Vastgoedbedrijf Zadelhoff van ‘eminence grise’ Cor van Zadelhoff is betrokken bij de redding van het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. 

Bart Joosten versterkt team als partner Adelaer Asset Management

8 uur 31 min geleden
Bart Joosten is per 1 maart 2019 toegetreden tot de Adelaer Real Estate organisatie en zal als partner in Adelaer Asset Management verantwoordelijk worden voor het verder gestalte geven en uitbouwen van dienstverlening op het gebied van asset-en fundmanagement.

Bart Joosten versterkt team Adelaer als partner Adelaer Asset Management

8 uur 31 min geleden
Bart Joosten is per 1 maart 2019 toegetreden tot de Adelaer Real Estate organisatie en zal als partner in Adelaer Asset Management verantwoordelijk worden voor het verder gestalte geven en uitbouwen van dienstverlening op het gebied van asset-en fundmanagement.

Ingenieursbedrijf IOB zet tanden in vastgoed havenbedrijf

8 uur 40 min geleden
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft na een succesvolle aanbesteding Ingenieursbureau IOB het raamcontract voor het verrichten van de bouwkundige adviesdiensten gegund. Op 29 januari vond de officiële kick-off van de samenwerking plaats.

Vastgoedfinancieringen: zo blijft uw investering rendabel

9 uur 16 min geleden
Vastgoedinvesteringen worden steeds populairder en de vraag naar financieringen blijft groeien. Toch staat het nettorendement voor vastgoedinvesteerders onder druk. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat hun investering rendabel blijft? Een bijdrage van HUURGARANT.com.

Rechtbank Amsterdam steeds kritischer op afwijkende bedingen

9 uur 24 min geleden
Al sinds enige tijd verleent de Rechtbank Amsterdam minder snel haar goedkeuring voor afwijkende bedingen in een (winkel)huurovereenkomst. De Rechtbank ging onlangs nog een stap verder door ‘gedeeltelijke goedkeuring’ te verlenen. Advocaat Jeroen le Clercq bespreekt de consequenties.

Routekaart overheid moet datacenters de weg wijzen

9 uur 53 min geleden
De datacenterssector maakt jaarlijks een groei door van rond de 15%. Om deze groei in goede banen te leiden en de economie duurzaam te versterken is er een routekaart gemaakt door bestuurders van het Rijk en regio’s. Door datacenters te clusteren rondom drie plekken, hopen ze de druk van de ketel te kunnen halen. 

Meer dan een dozijn promoties bij Savills

10 uur 17 min geleden
Bij Savills hebben dertien medewerkers een promotie gekregen. De promoties zijn verdeeld over de verschillende takken van de vastgoedadviseur, van valuation tot tenant representation. Lees verder voor de hele lijst. 

596 jongerenwoningen opgeleverd in Amsterdam Zuidoost

10 uur 21 min geleden
Change= en BAM Wonen hebben het hele appartementencomplex Change= in Amsterdam Zuidoost opgeleverd. Daarmee zijn 596 nieuwe sociale huurappartementen voor werkende jongeren toegevoegd in Amsterdam.

Siemens PLM Software huurt groot metrage op Brainport Industries Campus

10 uur 29 min geleden
Met de komst van Siemens PLM Software trekt Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven opnieuw een belangrijke speler aan uit het internationale high tech ecosysteem. Het bedrijf huurt er 3.300 m2.

Woningfonds Syntrus Achmea breidt portefeuille uit met 163 woningen

10 uur 31 min geleden
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 163 appartementen in het centrum van Amsterdam op eigen grond gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). De woningen worden gerealiseerd door ontwikkelaar VORM en bouwbedrijf Hillen & Roossen. De bouw begint naar verwachting deze zomer.  

Kantoorgebruikers verruimen zoekgebied rondom Zuidas

10 uur 34 min geleden
Nexus Real Estate heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met FastForward.ai voor de verhuur van circa 700 m² in Edge Offices te Amsterdam-Buitenveldert. Het kantoorgebouw is daarmee volledig verhuurd. ''Dit is voor ons het bewijs dat Buitenveldert een goed alternatief is voor de Zuidas.''

Synchroon tekent voor 106 woningen in Woerden

10 uur 56 min geleden
Recent hebben Synchroon en de gemeente Woerden de exploitatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 106 duurzame woningen op het voormalige Pelsterrein in Woerden, vlakbij het treinstation.

‘De Rotterdamse retailmarkt maakt een enorme kwaliteitssprong’

11 uur 21 min geleden
Elf jaar geleden fuseerden KroesePaternotte en Bessem & Partners tot het maatschap KroesePaternotte. Partners Gijs Bessem en Jan Kroese vertellen aan VJ dat de retailtransitie enorme kansen biedt aan beleggers en dat deze met name in Rotterdam verzilverd worden.

PROVADA is verkocht

vr, 15/03/2019 - 08:53
PROVADA BV heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Flip Kerkhoven heeft PROVADA BV overgedragen aan Peter Schreuter. Veertien jaar geleden werd de vakbeurs in PROVADA opgericht door Flip en John Kerkhoven en is het evenement uitgegroeid tot dé vakgoedbeurs van Nederland. 

DGBC: benut potentieel utiliteitsbouw om einddoel haalbaar te maken

vr, 15/03/2019 - 08:52
Het Klimaatakkoord moet het potentieel in de utiliteitsbouw benutten om het doel van de sector te halen. Daarmee komt Nederland een stap dichterbij het reduceren van 49% CO2 in 2030. Dat schrijft DGBC op de recente presentatie van de doorrekening van het Klimaatakkoord door het Planbureau voor de Leefomgeving.

Koot en Petit naar Bouwinvest

vr, 15/03/2019 - 08:34
Bouwinvest heeft Robert Koot aangesteld als Director European Investments, die in deze rol verantwoordelijk wordt voor de Europese vastgoedinvesteringen van bpfBOUW. Jasper Petit komt per 1 april het team versterken als Portfolio Manager European Investments.